A 2011-es Tokiói Autószalonon mutatkozik be a Mazda TAKERI

Aktuális
2011. október 27. csütörtök, 08:42 | Szerző: SzaboZE
A Mazda Motor Corporation jövő generációs, középkategóriás szedán modellje, a Mazda TAKERI tanulmányautó világpremierjének helyszíne a 42.Tokiói Autószalon, a Tokyo Motor Show lesz. Új technológiáival és szériagyártású modelljeivel úgyszintén ezen a színpadon debütál Japánban – a Mazda áttörést jelentő SKYACTIV technológiájának teljes sorát felvonultató – új CX-5 crossover SUV is.

A 2011-es Tokiói autószalon a Mazda témája a „Környezetbarát technológia, a vezetési élmény határainak kitolása. Amíg léteznek emberek, akik szeretnek Mazdát vezetni, a Mazda nem hagy fel a vezetési élmény valamint a környezetbarát és biztonságos teljesítmény folyamatos, együttes, egymással harmonikus fejlesztésével.”

Mazda TakeriMazda Takeri

A TAKERI koncepció kifejezi a Mazda új design nyelvét, a KODO-t, a „Mozgás Lelkét”, ami nem más, mint az erő új, magasabb szintre emelése és szedán stílusban történő megtestesítése. A vonzó külső mögött húzódik meg a Mazda új mércét állító SKYACTIV technológiája, akárcsak a Mazda első, regeneratív fékrendszere, amely a lassítás során a mozgási energiát villamos energiává alakítja át, ezt a kondenzátorokban tárolja, majd felhasználja a jármű elektromos berendezésinek működtetéséhez, ezáltal csökkentve a motor terhelését és üzemanyag-fogyasztást. Mindez – kombinálva az új SKYACTIV-D dízelmotorral, a Mazda i-stop rendszerével, valamint az új, csökkentett súlynak, aerodinamikának és padlólemez technológiáknak köszönhetően – lehetővé tesz a Mazda TAKERI számára, hogy dinamikus teljesítmény és komfortos utazás mellett is a kiváló üzemanyag-fogyasztási normákat érjen el.

Mazda TakeriMazda Takeri

Az új CX-5 az első szériagyártású jármű, amely megtestesíti a Mazda új dizájn nyelvét, a KODO-t, amely nem más, mint a vezetési élmény SKYACTIV technológiájú motorokkal, sebességváltókkal, karosszériával és padlólemezzel történő ötvözése. Könnyű súlyának, aerodinamikus formájának, továbbá kifejezetten takarékos és élvezetes dízel és benzines motorverzióinak, a Mazda i-stop rendszernek, valamint üzemanyag-takarékos váltóműinek köszönhetően a vadonatúj CX-5 kiszámítható és könnyű kezelést biztosít, valamint magas színvonalú és élvezetes utazást nyújt, és teszi mindezt kiemelkedő környezetvédelmi és biztonsági teljesítményszint mellett.

Mazda CX-5Mazda CX-5

Forrás: Mazda Motor Hungary sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely