A roadster rajongók Le Mans-ban ünneplik az MX-5 20. évfordulóját

Aktuális
2009. május 25. hétfő, 22:01 | Szerző: SzaboZE
Ebben az évben a világ legismertebb hosszú távú autóversenyének helyszínén, Le Mans-ban ünneplik meg a világ legkedveltebb roadsterének, a Mazda MX-5-nek 20. születésnapját. Az 1989-es Chicago-i Autószalonon bemutatott Mazda MX-5-ben (Amerikában Miata) az igazi klasszikus, kétüléses roadster született újjá.

Csakúgy, mint akkor, az autó most is a Jinba Ittai (a japán kifejezés jelentése: „ló és lovas egysége”) megtestesülése, a sportautózás élményének legjavát adja. Az MX-5 ’89 óta újabb Mazda tervezők segítségével három generációban örökítette tovább értékeit – a mai napig több mint 850 ezer darabot értékesítettek belőle világszerte, mellyel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

A Le-Mans-i 24 órás versenyre összesen 200 MX-5 érkezik Európából, hogy együtt ünnepeljék meg a Mazda kultikus roadsterének 20. évfordulóját, és az érzést, mellyel világszerte több ezer rajongó kötődik MX-5-jéhez. A rendezvényre, melyet az európai MX-5 klubokkal együttműködve szerveztek meg, idén június 13-14. között kerül sor.

MX-5 - Le MansMX-5 - Le Mans

Le Mans-i 24 órás verseny – a Mazda szakterülete
A Mazda 1991. június 23-án motorsport-történelmet írt, amikor Johnny Herbert, Volker Weidler és Bertrand Gachot egy Mazda 787B volánja mögött megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt. Ez volt az első alkalom, hogy japán gyártó győzött a versenyen, illetve első ízben diadalmaskodott bolygódugattyús motor Le Mans-ban – ezt a kettős sikert a mai napig nem döntötte meg senki. A nagy teljesítményű Mazda 787B azon a napon mindennél hitelesebben demonstrálta a Mazda Wankel-motor technológiájának kimagasló megbízhatóságát, és a versenyt követően beválasztották a motorsport Dicsőségek Csarnokába.

Le Mans-i 24 órás verseny – izgalmas helyszín a Mazda rajongók számára
Azon MX-5 tulajdonosok és rajongók, akik részt szeretnének venni a rendezvényen, a www.mazda.fr weboldalon keresztül juthatnak további információhoz. Az érdeklődők amellett, hogy teljes részvételi csomagot vehetnek igénybe (szállás, ellátás, meglepetések), különleges élményben is részesülhetnek: élőben tekinthetik meg a 24 órás versenyt, hiszen belépést nyernek a pályával határos, számukra fenntartott exkluzív Mazda-területre, ahonnan szurkolhatnak annak a három, LMP2 osztályos csapatnak, amelyek Mazda-motoros autóval indulnak a versenyen. A rendezvény ideje alatt autó-szépségversenyt is szerveznek, a legszebb MX-5 tulajdonosa különleges díjban részesül.

Forrás: Mazda Motor Hungary sajtóközlemény

Kapcsolódó érdekességek:

MX-5 faceilft (Mazda újdonságok a párizsi motor show-n)

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu