Előzetes hírek a Genfi autószalonról

Aktuális
2009. március 3. kedd, 18:15 | Szerző: SzaboZE
A Mazda idén 3 világpremierrel érkezik a Genfi autószalonra. Az esemény fő attrakciója a Mazda3 MPS lesz, amely számos új formai megoldást hordoz magában, mint például az új légbeömlő, a nagyméretű kiemelkedő légterelő, a szélesebb kerekek. Számos apróbb módosítás szolgálja a kifogástalan zoom-zoom hatást.

Az új MPS megörökölte elődje 260 lóerős motorját, amelynek fogyasztását különböző módosítások során sikerült átlagosan 0,5 literrel csökkenteni. Továbbra is szem előtt tartva a gazdaságossági és takarékossági szempontokat színrelép a Mazda start-stop technológiája, amely első ízben a 2.0 literes DISI benzinmotorral szerelt Mazda3-ban fog megmutatkozni. A Mazda3 új rendszere révén akár 14%-os üzemanyag megtakarítást érhet el a korábbi Mazda3 modellhez viszonyítva. Az új rendszer egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy a motor újraindítása nagyjából feleakkora időt igényel, mint a versenytársak hasonló megoldásával működő konkurens modelleké.

Mazda3 MPSMazda3 MPSMazda3 MPSMazda3 MPSMazda3 MPSMazda3 MPSA Mazda CX-7 modellfrissített változatát is bemutatják az autószalonon. A ráncfelvarráson átesett modell a továbbiakban dízelmotorral is rendelhető lesz, amely a Mazda6-ból ismerős MZR-CD 2.2 literes, közös nyomócsöves turbódízel 173 lóerős változata, 400 Nm-es maximális forgatónyomatékkal. Az erőforráshoz csatlakozó új katalizátoros rendszer segítségével a széndioxid kibocsátása 199g/km szintre csökkent. Az utastérbe beköltözött egy nagyfelbontású képernyővel kombinált navigációs rendszer, az aktív biztonságot pedig az új holttérfigyelő rendszer és a vészfékezési jelzőrendszer (ESS) növeli tovább. A CX-7 futóműve és karosszériája is apróbb módosításokon esett át, merevebb vázszerkezet és új lengéscsillapítok segítik elő a teljesebb zoom-zoom élményt.

Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7Mazda CX-7

0
Még nincs értékelés

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
ocsisajt képe
ocsisajt
2009-03-06 péntek, 10:23
 

Miert 'odzkodnak a mai gyartok az osszkerektol? adott egy ilyen brutalis kis szornyeteg... oszt FWD... :(((

SzaboZE képe
SzaboZE
2009-03-11 szerda, 17:30
 

Gyanítom az annyira drágítja a gyártást, hogy egyszerűen nem éri meg. Ki venne 10 millióért Mazda3-at :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely