Mazda CX-5 premier Frankfurtban

Aktuális
2011. augusztus 4. csütörtök, 09:31 | Szerző: SzaboZE
A Mazda Motor Corporation az idei Frankfurti Autókiállításon mutatja be vadonatúj kompakt szabadidő-autóját, a Mazda CX-5-öt. A modell a Mazda új, hatodik generációjának első képviselője, mely felvonultatja a SKYACTIV technika összes innovációját, ill. magán viseli az új formanyelv, a ’KODO – a mozgás lelke’ jellemzőit.

A Mazda CX-5 – melynek globális bevezetését fokozatosan, a jövő év elejétől kezdik meg a piacokon – új irányból közelíti meg a Mazda legfőbb márkaértékét, az élvezetes vezetést: Az új modell összes alkatrésze a SKYACTIV technika jegyében formálódott; legyen szó a benzin-, vagy dízelmotorokról, kézi ill. automata váltóról, karosszériáról, vagy futóműről. A végeredmény pedig egy precízen irányítható, sportos, kiváló minőségű kompakt szabadidő-autó lett, amely kevésbé terheli környezetét, viszont maximálisan biztonságos.

Mazda CX-5Mazda CX-5

A CX-5 európai motorválasztékában megtalálható majd a kétliteres SKYACTIV-G benzinmotor, valamint a 2,2 literes SKYACTIV-D dízelmotor, sztenderd, ill. nagyteljesítményű változatokban. Mindegyik motor sűrítési aránya 14,0:1, az ideális hatékonyság érdekében. A technikai fejlesztésekkel a Mazda arra koncentrált, hogy a kompakt SUV kategória környezetvédelmi előírásainak tökéletesen megfeleljen: az új CX-5 2,2 literes SKYACTIV-D dízelmotorral kevesebb, mint 120g/km CO2-t bocsát ki *.

Mazda CX-5Mazda CX-5

A CX-5 az első olyan sorozatgyártású Mazda-modell, amely bemutatja az új, ’KODO – a mozgás lelke’ formanyelvet, melyet már az idei Genfi Autószalonon kiállított Mazda SHINARI és Mazda MINAGI tanulmányautó is megfogalmazott. Ennek markáns részletei az új ’Mazda-arc’, valamint a dinamikus vonalvezetés, amely vitalitást és agilitást sugall.

Mazda CX-5 beltérMazda CX-5 beltér

A CX-5 mellett a Mazda stand további érdekessége lesz a Mazda3 frissített változata; mely alacsonyabb károsanyag-kibocsátást, sportosabb menetdinamikát, nagyobb stabilitást, kényelmesebb belső teret, valamint korszerűbb külső megjelenést ígér, magasabb minőség mellett.

Mazda3 faceliftMazda3 facelift

A 64. Frankfurti Autószalon (IAA) szeptember 13-án és 14-én várja a sajtó képviselőit, a nagyközönség számára szeptember 15. és 25. között áll nyitva. A Mazda szeptember 13-án, kedden tartja sajtótájékoztatóját, 14:15-14:30-ig.

Forrás: Mazda Motor Hungary sajtóközlemény

* CX-5 elsőkerék-hajtással, 2,2 literes, SKYACTIV-D dízelmotorral, kézi váltóval és i-Stoppal.

0
Még nincs értékelés

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
robrt
2011-10-21 péntek, 08:12
 

Sziasztok. Van egy eladó 2 Gb-os Mazda CX-5 formájú pendriveom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely