Mazda2 a legmegbízhatóbb használt kisautók között

Aktuális
2010. október 27. szerda, 20:23 | Szerző: SzaboZE
Németországban minden évben közzéteszik a személyautók műszaki állapotát vizsgáló hatóságok eredményeit. Ez idén sem volt másként, a GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) szeptember közepén publikálta mintegy 5 millió személyautót vizsgáló felmérésének tapasztalatait, így rangsorolva az egyes szegmensek legmegbízhatóbb modelljeit.

A társaság szakemberei a fékek, a kormányzás, a világítás és a futómű állapotát vették górcső alá, s nem hagyták figyelmen kívül azokat a meghibásodásokat sem, melyek az üzemeltetés folyamán magas szervizszámlákat rónak a tulajdonosra. A lista az egy modell esetében regisztrált, 100 járműre jutó meghibásodások számának átlagos értékei alapján állt fel.
A kisautók között a Mazda2 a felmérésben top-helyezéseket ért el; míg az 1-3 éves kisautók között a harmadik helyet szerezte meg, a 4-5, 6-7, ill. 8-9 évesek kategóriájában első helyet szerzett, olyan konkurenseket maga mögé utasítva, mint a Toyota Yaris, vagy a Honda Jazz.

Mazda2 faceliftMazda2 facelift

A 2007-ben piacra lépő, második generációs Mazda2 megbízhatósága mellett könnyű építésével,
dinamizmusával, feltűnő formatervével és kiemelkedő biztonságával hívja fel a figyelmet. Agilis és kanyarokat kedvelő vezetése élmény a városi környezetben. Míg 1,3 literes benzinmotorjai két teljesítményszinten (75 és 84LE) takarékos működésükről (5,1l/100km) és alacsony károsanyagkibocsátásukról (119 g/km) híresek, addig 1,5 literes, benzines, 102 lóerős erőforrása meglepően robbanékony, gyors közlekedést tesz lehetővé.

Mazda2Mazda2

A Mazda2 megújult változata a 2010-es Párizsi Autókiállításon mutatkozott be, az első darabok
idén novemberben érkeznek a magyar piacra.

Forrás: MMH sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely