Megbízható a Mazda (TÜV)

Aktuális
2009. január 26. hétfő, 01:03 | Szerző: SzaboZE
Így év elején a TÜV nyilvánosságra szokta hozni a listáját, amelyen a 2-3 éves használt autók vizsgálataival kapcsolatos eredmények során rangsorolják az egyes modellek megbízhatóságát. Az idei listán a Mazda2 az előkelő második helyezést kapta az első helyen álló Toyota mögött, a Mazda3 pedig az 5. helyre férkőzött be.

A TÜV által készített jelentést évről évre a német Auto Bild publikálja. Közel 7,7 millió átvizsgálást végzett ez el a cég összesen 201 autómodellen. Az általános átvizsgálandó célpontok többek között a világítás, az elektromos hálózat, a fékek, a futómű, a kipufogórendszer és összesen közel 160 alkatrészegység állapotát mérik fel.

Együd Tibor, a Mazda Motor Hungary Kft. ügyvezető igazgatója így értékelte a megtisztelő eredményt: „A Mazda egyfelől termékei kiváló minőségének, másfelől kimagasló ügyfélszolgáltatásainak köszönheti sikerességét. Az, hogy a sokak által ismert és elismert TÜV jelentésben ilyen szép eredményt értünk el, ékes bizonyítéka annak, hogy helyes stratégiát követünk.”

Az idei lista:

TÜV 2009TÜV 2009

A listán továbbra is látszik a német és japán régió nagyobb megbízhatósága. Ugyanakkor azt is kijelenthetjük, hogy egészen elhanyagolható különbségek vannak az egyes modellek között, ami például az 5. és 8. hely között látható. Az első helyezettek és az utolsó között azonban már 5-6-szoros különbség van, ez már jobban árnyalja a gyártók közötti különbségeket. Jól látszik az is, hogy a Mazda sok segítséget tudott nyújtani a Fordnak is az autók megbízhatóságának javulása terén az utóbbi évtizedben. Az idei év a a Mazda számára "visszaesés", mivel az elmúlt évben a Mazda3 első a Mazda2 második helyezést ért el, mondhatnánk kicsit a fejére nőtt a konkurencia.

A tavalyi lista:

TÜV 2008TÜV 2008

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu