Megkezdődött az új Mazda2 gyártása Japánban

Aktuális
2014. július 17. csütörtök, 23:47 | Szerző: SzaboZE
A Mazda Motor Corporation ma video üzenetben leplezte le az új Mazda2-t, mivel a mai napon hivatalosan is megkezdődött a modell következő generációjának gyártása a hirosimai gyár hofu-i telephelyén. Az új Mazda2 a márka aktuális modellkínálatának immár negyedik tagja, mely a SKYACTIV technológia elemeit használja, vonalait pedig a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv szerint rajzolták meg.

Az új generációs Mazda2 nagyszerűen ötvözi a teljesítményt, az alacsony fogyasztást, a biztonságot és a vezetés örömét – így mindene megvan, hogy a Japánban történő őszi bevezetés alkalmával hasonló sikert érjen el, mint a Mazda CX-5, a Mazda6, vagy akár a Mazda3. A legújabb Mazda továbbfejlesztett műszaki tartalmával és ergonómiájával magasra fogja tenni a mércét a B-szegmensben, Európa autópiacának legnagyobb részesedésű kategóriájában.

Mazda2 - 2014: Tökéletesen illeszkedik a modellpalettábaMazda2 - 2014: Tökéletesen illeszkedik a modellpalettába

Az új Mazda2-t Európában az új, tiszta üzemű 1.5 literes SKYACTIV dízelmotorral, és különböző teljesítményszintű 1.5 literes SKYACTIV benzinmotorokkal vezeti be a márka*. A SKYACTIV-karosszéria, -futómű, kézi és automataváltók mellett az új modell megkapja a Mazda3-ban már megismert, innovatív MZD Connect kapcsolódási, és a Mazda6-ban használt i-ACTIVSENSE vezetésasszisztens rendszereket, valamint a teljesen átdolgozott és kifinomult belső teret.

Mazda2 beltérMazda2 beltér

Az agilis és megbízható, korábbi Mazda2-ből a gyár mintegy 2,4 millió darabot** adott el világszerte 1996 óta – az új generáció a modell új, izgalmas interpretációját kínálja.

* Piactól függően
**Japánban Mazda Demio-ként is árusítva

Forrás: MMH sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely