RX-8 facelift Európában

Aktuális
2008. augusztus 12. kedd, 12:44 | Szerző: SzaboZE
A Mazda hamarosan megkezdi az RX-8 faceliftes változatának európai szállítását. Idén augusztustól már lehet rendelést leadni Angliában az új modellre, mely nem csak külső hanem belső változtatásokat is hordoz magában. Nehéz dolga lehetett a tervezőknek, hiszen gyakorlatilag egy kultuszautót kellett még tökéletesebbé tenniük.

RX-8 faceliftRX-8 faceliftA négyüléses sportkupé jellegzetes kétrotoros Wankel elven működő motorja a 231 LE teljesítményt hoz 8.200-as percenkénti fordulatszámon 211nm-es nyomatékkal 5.500-as fordulaton. Jobb reakcióképességet, a futómű és a felfüggesztés módosításainak köszönhetően még gyorsabb kanyarvételt és jobb kezelhetőséget ígér a gyártó 25000 font körüli áron. Az agresszívebb karosszéria hatását még jobban kiemelik a 19 colos sötétszürke, Wankel mintázatos könnyűfém felnik, amelyek alacsony profilú gumikat mozgatnak az aszfalton, olyannyira vehemensen, hogy az autó 6.4mp alatt éri el a 100km/h sebességet. A lámpatestek elöl, oldalt is hátul is változtak, utóbbiak LED-del szereltek, a széria pedig új színeket vonultat fel a kék, fehér, szürke, fekete árnyalatok mellett, úgy mint a "Sunlight Silver metal" és a "Velocity Red mica" fantázianevű fényezés.

RX-8 faceliftRX-8 faceliftA módosításoknak köszönhetően elektromágneses olajpumpa került az autóba, a motor kenéséhez szükséges olaj tartályának mérete 7 literesre nőtt, a nagyobb olajhűtő pedig akár 6 fokkal hidegebbre hűti a kenőanyagot elődjéhez képest. Az olajszint mérésre szolgáló pálca átvándorolt a motort oldaláról a felső borítás tetejére, ahol az így könnyebben hozzáférhetővé vált, a benzintank pedig kb 5%-al nagyobb lett. Az utastérben a BOSE hifi maradt 9 hangszóróval, 6 lemezes MP3-as CD tárral, Centerpoint térhatással és Audiopilot zajcsökkentő technológiával. Kiépített jack AUX bemenet várja a külső hangeszközöket. Úgy tűnik a tervezők jól dolgoztak, mert egy picit még dögösebbé sikerült változtatni az autót, de az igazi leckét modellváltáskor fogják megkapni.

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely