Szelíden zajlott az Országos Mazda Találkozó

Aktuális
2008. június 29. vasárnap, 23:01 | Szerző: mat323
A 2008. június 28-29-i Magyar Mazda Klub által szervezett rendezvény sok márkabarátot vonzott a Szelidi-tó melletti helyszínre és szerencsére csodás időjárást kaptunk az égiektől. Az Árnyas kemping -nevéhez hűen- védelmet nyújtott a forró nyári napsütés ellen, a megfelelő helyre leparkolt verdák és gazdái számára. Láthattuk a klubtagok által korábban felújított játszóteret, volt büfé, autó-hifi bemutató, és dízel Mazda 6 kombi tesztvezetési lehetőség is, egyedül a működő zuhanyzóval ellátott vizesblokk hiányzott.

Közel száz darab régebbi és új Mazda gyűlt össze, lassan megtöltötték a kemping közepén lévő területet. Színes és látványos összképet alkotott az azonos típusú Mazdák egymás mellé történő parkolása. Legnagyobb számban a 323F BA-k képviseltették magukat, sok átépített 323F BG mellett. A helyszínre később érkező MX-5 csapat már csak a terület közepére a napsütötte helyre tudott parkolni, de ez nem okozott problémát az élménykabriók számára. A sorból az oldschool 323 BF turbók masszív különítménye sem hagyható ki, lefúvószelepeik szuszogtatásával jelentős figyelmet vívtak ki maguk körül. A fekete, emelt turbónyomású összkerekes GTX különleges csemegének bizonyult.

323 BF brigád

Turbós 323

Mazda 3 és RX-8

323F BA-k

Miaták

A délelőtt folyamán autós ügyességi vetélkedő szórakoztatta a közönséget. Bekötött szemmel kellett egy bóját minél jobban megközelíteni, volt jobb hátsó kerékkel pénzéremre tolatás, hengerfej hajító- és elakadás-jelző háromszög összerakó verseny. A hivatalos program a tombolahúzással és az autószépségverseny eredményhirdetésével zárult. Egész nap folyamatosan kellemes és kiváló háttérzenék szóltak, biztosítva a nagyszerű hangulatot. A kereskedés standján folyamatosan voltak jelentkezők az új Mazda 6 tesztvezetésére, de a klubtagok is tesztelték egymás autóit.

Autós ügyességi játékok

A tábor területén egy külön tuning szekció is képviseltette magát, többek között Corres fekete RX-8-asa, Gebriel zöld 323-asa, valamint StationW ezüst 626-osa részvételével. Az eseményen jelent volt egy autós Totalcar-os újságíró is, így Joeker sárga 6-osának féktuningjáról, Mongi veterán és újszerű állapotú 929-eséről, valamint Béci harmadik generációs RX-7-eséről blogposzt került fel a Totalcar Belsőségre.

Estére kissé megfogyatkozott a társaság, sokan hazatértek a "hivatalos programok" és a tóparti fürdőzés után, de az igazi keménymag éjszakára is maradt. Az est leszálltával kezdődött a baráti csevej, a móka, és a sütögetés, falatozás, iszogatás.

Vasárnap reggel a többség hazaindult, néhányan mégegyszer megmártóztak a Szelidi-tó habjaiban. A találkozó végére megfogalmazódott az a gondolat, hogy nem csupán évente, hanem gyakrabban is szerveződhetne hasonló baráti hangulatú Mazdás összejövetel. Ebben a mazdaclub.hu közösségi oldalunk is szeretne központi szerepet vállalni tagjaink ötletei, elképzelései által. Várunk minden építő jellegű hozzászólást, szervezzük közösen a soron következő eseményt! :)

0
Még nincs értékelés

Szelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda TalálkozóSzelíden zajlott az Országos Mazda Találkozó

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Andras78
2008-07-07 hétfő, 08:14
 

Üdv,
Hu de lemaradtam :-o
Xedososok mennyire képviseltették magukat? Egy képet láttam fent, igen érdekes színben, de klassz :)

corres78 képe
corres78
2008-07-29 kedd, 12:08
 

Sziasztok! Gondoltam küldök két videót a taliról:
http://de.youtube.com/watch?v=L9xyz-Fl7i8
http://de.youtube.com/watch?v=y2iJOxP4l2w

Üdv: Kornél

Hazelhoff képe
Hazelhoff
2009-02-13 péntek, 00:22
 

A 2ik tali amin voltam, de ez nagyon bejött. Remélem idén is ilyen lesz!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely