Takata légzsák visszahívás

Aktuális
2015. május 22. péntek, 08:46 | Szerző: SzaboZE
Több hullámban tűnt fel az utóbbi egy évben a japán Takata légzsákokkal kapcsolatosan, hogy 2002-ben készült egy hibás széria, amely az akkori japán autókba került beépítésre. Az információmorzsák alapján érintett a visszahívásokban a korai Mazda6 széria is. Egyelőre elemzés alatt van, hogy pontosan mely példányokat érint a visszahívás, valószínűleg Mazda6, RX-8 és MPV lehet a listán.

Jelenleg annyit tudunk, hogy akinek 2002 február és 2003 június között készült az autója és Mazda6 4 vagy 5 ajtós kivitel, annak érdemes az alvázszám ismeretében ellenőrizni, hogy az autója fent van-e a visszahívott autók listáján. Mivel az autók eladása több mint 10 éve történt, általában a jelenlegi tulajdonos már nem érhető el, így fontos, hogy a tulajdonosok maguk jelentkezzenek, ha az a gyanú, hogy a nála levő példány is beleesik a felsorolásba. Az érintett autók utasoldali légzsákjának patronját cserélik a szervizben. Az alvászám az utastérben az első utasülésnél, a küszöb környékén egy felhajtható műanyag takarólemez alatt olvasható.

A visszahívott alvázszámok hasonlóan néznek ki: JMZGG1*** 31 *** ***

Akinek tehát hasonló formátumú az alvázszáma, jelenleg annak érdemes érdeklődnie a Mazda kereskedésekben vagy a magyarországi Mazda képviseleten. Az alvázszámlista most is elemzés alatt van, így ha vannak további információk újabb modellekkel, akkor a cikkben jelezzük ezt!

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu