Toyota-Mazda megállapodás hibrid technika használatáról

Aktuális
2010. április 2. péntek, 07:24 | Szerző: SzaboZE
A Toyota Motor Corporation (TMC) és a Mazda Motor Corporation megállapodást írt alá a Priusban használt hibrid technika átvételéről. A szerződés eredményeként a Mazda a TMC hibrid rendszerét az aktuálisan fejlesztés alatt álló, következő generációs SKY -motorral kívánja kombinálni, így létrehozva egy hibrid járművet, melynek forgalmazását Japánban 2013-tól kezdi meg.

A TMC a környezet védelmének kérdéseit kiemelt fontossággal kezelte, ennek eredményeként 1997-ben piacra dobta a Priust, mely az első szériagyártású hibrid modell. Azóta megközelítőleg 2,3 millió hibridet szállított vásárlóinak több mint 70 országba és régióba.

A TMC felismerte a technikai újításaival kapcsolatos környezetkímélő hatások jelentőségét, ennek megfelelően bejelentette, hogy megfontolja más vállalatok érdeklődését hibrid rendszere iránt.

A Mazda hosszú távú célja, hogy „Fenntartható Zoom-Zoom” stratégiájának keretében a 2008-as szinthez képest 30%-kal csökkentse autóinak átlagos fogyasztását és károsanyag-kibocsátását 2015-ig. Azért, hogy a vezetési élmény mellett az elsőrendű környezetkímélő és biztonsági rendszerekhez minden Mazda-vásárló hozzáférjen, a Mazda ún. „építőelem stratégiát” követ. Még tovább fejleszti autóinak legfontosabb elemeit – a motort, a sebességváltót, ill. tovább csökkenti járműveinek súlyát – és mindezek mellett alkalmazza az elektronikus rendszereket (i-Stop, fékenergiát visszatápláló rendszer, hibrid rendszer).

Ezzel a partnerséggel mindkét vállalat minél több emberhez szeretné eljuttatni kiváló környezetkímélő technikáit és termékeit.

Forrás: Mazda sajtóközlemény

0
Még nincs értékelés

Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely