XVI. Országos Mazda Találkozó!

Aktuális
2010. május 31. hétfő, 22:30 | Szerző: SzaboZE
Immár megszokott eseménnyé nőtte ki magát a Mazda Klub tagjainak nyári találkozója, amely idén is június végén kerül megrendezésre. Harmadik alkalommal esett a választás a Dunapataj térségében elhelyezkedő Árnyas kempingre, mely kedvező fekvésével, a Szelídi-tó közelségével és a helyi adottságoknak köszönhetően várhatóan sok résztvevőnek fog kellemes kikapcsolódásra lehetőséget adni.

Az egész család számára kikapcsodást nyújthat a találkozó, lehetőség lesz többek közt szabadtüzi sütés-főzésre, strandolásra, napozásra, sátrazásra, a gyerekek egy kis játszótéren szórakozhatnak. Az érdeklődőknek pedig lehetőség nyílik a Mazdák megtekintésére, a tulajdonosok közti eszmecserére, tudásuk összemérésére! A részvétel ingyenes!

Időpont: 2010 június 26-27.

A rendezvény programtervezete:

09:00-11:00 Az utolsó érkező Mazdát is megvárjuk, ismerkedés a helyszínnel, ügyességi versenyre, autó szépségversenyre nevezés

12:00 Ügyességi játékok megkezdése, párhuzamosan szavazás a szépségversenyre

kb 15:00-16:00 Eredményhirdetések, díjak átadása a nyerteseknek

16:00 tombola (Mazdás és egyéb ajándéktárgyakért, melyeket a támogatóink ajánlottak fel a találkozóra) Az tombola után szabadprogram.

Június 27-én délelőtt szabadprogram, 10 órakor tombola a helyszínen maradt résztvevők között, délután sátorbontás.

Elérhető infrastruktúra: sátorhely, áram, víz, büfé, WC a helyszínen, strand kb 150m

A zuhanyzó helység sajnos nem biztos hogy használható állapotban lesz.

Megközelítés:

- A helyszín az 51-es út mellet, Kalocsa és Solt között található. Dunapataj községben táblázva a lekanyarodás.

Cím: 6328, Dunapataj, Szelidi-tó, Tópart u. 1.

Friss információk, jelentkezés és a téma fóruma:

Csevegő - legfrissebb információk

Jelentkezem a találkozóra

A részvételhez nem szükséges a jelentkezés, de kérünk mindenkit, hogy a létszám tervezhetősége miatt lehetőleg jelezze részvételi szándékát!

Konvojok, gyülekezőhelyek

Támogatóink: Mazda Motor Hungary, Mazda Budaörs, Mazda Óbuda, Mazda Autó Nippon Győr, Mazda Autó Fehérvár, Autó Mirai Kft, Hilcz és fia Kft, Olajmező, Jap-ker, Homasita, Background Rendezvényügynökség, Dunapataj Önkormányzata

3
Átlag: 3 (2 értékelés)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
zzoltan73 képe
zzoltan73
2010-06-08 kedd, 12:30
 

"A zuhanyzó helység sajnos nem biztos hogy használható állapotban lesz."

Ennyi neves támogató mellett most sem lehetett olyan helyet találni, ahol az alap higiénia biztosított?
Nagyon szeretnék egyszer részt venni egy találkozón, de nálam a higiénia alapkövetelmény. Amíg ez nem megoldott, addig sajnos kihagyom. :(

SzaboZE képe
SzaboZE
2010-06-08 kedd, 17:43
 

Szia Zoltán!

A találkozóink alapvetően egy naposak, a két nap csak azok számára lehetőség, akik szívesen maradnak a helyszínen bandázni, tábortűz mellett beszélgetni. Ha tehát Te eljössz szombaton a találkozóra és hazamész délután onnan (WC van!), semmiről nem maradsz le, ezért a hozzászólásodat sem igazán tudom értelmezni. A kérdés másik fele az, hogy a mazdás társadalom viszonylag kis szelete az autós közösségnek, így ennek megfelelően az anyagi körülmények is szerények. Szívesen látunk azonban minden olyan kezdeményezést, amely a tagok felől jön és egy jobb helyszín felajánlását jelenti. Ekkor azonban elvárjuk, hogy az illető is vegyen részt a szervezésben, mert úgy gondolom túl könnyű másokat dolgoztatni a saját elképzelések megvalósítása érdekében. Konkrétan a jelenlegi helyszínt ingyen biztosítja az önkormányzat, így szerintem elég méltatlan bármilyen igényt támasztani egy olyan találkozóval szemben, amelyen a részvétel is ingyenes. Azt meg végképp sajnálnám, ha valaki ilyen okból hagyná ki a találkozót, hiszen eddig minden évben kedvező visszajelzéseket kaptunk.

Csak megjegyzésképpen a zuhanyzó működőképessé tétele nagyságrendileg 3-400 ezer forintos tétel lenne, amely összegnél a találkozó teljes költségvetése eltörpül...

zzoltan73 képe
zzoltan73
2010-06-10 csütörtök, 14:02
 

Szia SzaboZE!

Nem vagyunk egyformák, de ez így van jól. Én másképp látom ezt az egészet.
Örömteli dolog, hogy az Önkormányzat ingyen biztosítja a helyszínt, de mindannyian tudjuk ezt nem önzetlenül teszi, hiszen hiába kis szelet a Mazdás társadalom, azért gondolom pár forintot el fognak ott költeni.
Szerintem nem ők tisztelnek meg minket azzal, hogy odamehetünk, hanem mi tiszteljük meg őket azzal, hogy oda megyünk és javítjuk az idegenforgalmi és egyéb statisztikáikat, mely által Ő több állami és EU támogatást kaphat esetleg. Nem is ez a lényeg.

Úgy gondolom a Mazda mint márka nem az alsó kategóriába tartozik, a szervizelési és alkatrész költségek tekintetében pedig biztosan nem. Ilyen neves támogatók mellett pedig elég visszás megjegyzés ez a zuhanyozási lehetőség hiánya. Ráadásul ha ez nem lenne többek igénye, nem került volna külön kiemelésre. Vagy akkor miért olyan fontos ezt megjegyezni? Ebből én úgy sejtem ez nem egyedül nekem okoz problémát, viszont a reakciód úgy van beállítva, mint ha egy hülye sznob lennék.

Úgy olvastam, hogy a motorosok saját szaniterekkel megoldják a dolgot. Ezek szerint csak a csaptelepek hiányoznak. Viszont ez a 3-400e forintos költség ugye állami, közbeszerzés esetén ennyi? Vagy ezek szerint a kempinghez be sincs vezetve a víz és azt is most kéne kiépíteni?

Lehet, hogy csak én lógok ki a sorból és nekem túl nagyok az igényeim, de akkor már inkább fizetnék 1000 Ft belépőt, mint hogy bárminek is hiányát érezzem egy oda-vissza 400 km út után. Én úgy gondolom, ha valaki nem tud 1000 Ft belépőt fizetni egy évben egyszer az általa imádott márka találkozóján, akkor az ne tartson fent autót vagy ne járjon találkozóra.

Félreértés ne essék nem másokat akarok dolgoztatni a saját elképzeléseimnek megfelelően, de az sem jó hozzáállás, hogy a résztvevők igényei le vannak tojva.
"...méltatlan bármilyen igényt támasztani..."
Ez kb. olyan, mint ha bemennék a márkaszervizbe és a 80 ezres szervizen felül kérnék egy kompressziómérést és azt mondanák ez méltatlan kérés, mivel nincs előírva és kizárólag saját igényeket elégítenének ki vele. :)
Úgy gondolom, ha szervezek valamit és sok résztvevőt várok, akkor igenis érdekelnek a résztvevők igényei, hiszen ha azokat nem tudom kielégíteni, akkor értelmetlen az egész.

Na mindegy, száz szónak is egy a vége, én csak jeleztem, hogy az én igényeimet ez így nem elégíti ki és a márka nevéhez méltatlannak tartom, a támogatók helyében pedig megalázónak tartanám ezt a megjegyzést. :)
Most komolyan, nem gáz?

SzaboZE képe
SzaboZE
2010-06-10 csütörtök, 22:00
 

A 3-400k könnyen összejön, gondoljunk csak arra, hogy kell két bojler, és az összes csaptelep. Mindegy. Az önkormányzatnak nem tudom mekkora haszon pl a tavalyi 40-50 körüli autós, elég ha ezt szembeállítjuk a motorosok 500-1000 fős létszámával. Tavaly pont egy vihar utáni hétvégén volt a találkozó, így elég kevesen jöttek el tartva az esőtől.
És megint a jól ismert fizetős téma, amit nem Te vetsz fel elsőre. A baj az, hogy ezen senki nem gondolkodik el, hogy milyen háttere van egy klub pénzügyi működtetésének. Kell egy adószám, számlaképesnek kell lenni stb stb. És most is elmondom, hogy azért a kb 100 emberért, aki erre áldozna is egyszerűen nem éri meg működtetni egy nonprofit céget. A lehetőség azonban adott, ha Te meg tudod oldani a pénzügyi részt én nem vagyok semmi jónak elrontója. És erre nem lehet válasz az, hogy "ugyan, minek számla meg könyvelés, majd összedobjuk". Elég ha arra gondolsz, hogy nem tudunk tervezni a résztvevők számával. Szégyen nem szégyen, ez van, aki többet ki tud húzni a szponzorokból, azt várjuk szeretettel.

A szaniter egyébként nem véletlen hiányzik. Mivel a kemping használaton kívül van, ezért mindennek lába kél, ami nincs odabetonozva. Szóval a felújításnak sincs sok értelme. Azért lett megemlítve a zuhanyzó, mert a szórólapon még szerepelt. A tervezésnél ugyanis nem volt tudomásunk arról, hogy hiányoznak a szaniterek.

És ismét hangsúlyozom, ez nem egy szolgáltatás, hanem egy összejövetel, egy közös buli, amit magunknak szervezünk. Ennek megfelelően nincs "letojva" senki, éppen ellenkezőleg, mindenkitől aktív részvételt várunk.

zzoltan73 képe
zzoltan73
2010-06-11 péntek, 15:24
 

Igazad van! De akkor inkább beállok a kert végébe a Mazdámmal, körberakom a Mazda matchboxaimmal és grillezek egyet, támogatók nélkül. :)

Ennek ellenére minden résztvevőnek jó szórakozást, érezzétek jól magatokat!

samu12@citromail.hu képe
samu12@citromail.hu
2010-06-19 szombat, 20:28
 

Neked is jó szórakozást a kert végében!
Biztosan nagyon izgalmas lesz!

Gran Turismo képe
Gran Turismo
2010-06-20 vasárnap, 22:14
 

Szervusztok!
7 éve vagyok Mazdás, eddig mindig közbejött valami, de az idén el voltam szánva, hogy jövök a találkozóra.
Most viszont ez már multidő. Van a kultúrált összejövetelnek egy minimum szintje, amit elvárhatunk egy országos találkozón, ahol több, mint félórát szeretnénk eltölteni. Ilyen a vizesblokk/szaniter kérdés is 2010-ben... Akkor is, ha a találkozó nem szolgáltatás.
Egyébként nem értem, miért kellene nonprofit szervezetet alakítani a részvételi díj beszedéséhez. Ott van a helyi Önkormányzat, a helyszín gazdája, biztosan van neki nyugtatömbje. Szóval ez szerintem mellébeszélés.
Nem várok és nem kérek választ. Csupán elmondtam a véleményemet. Mert én is azt tartom természetesnek, hogy különbözők vagyunk, nem akarom senki véleményét megváltoztatni.
Érezzétek jól magatokat! Sajnálom, én nem jövök.

zzoltan73 képe
zzoltan73
2010-06-21 hétfő, 13:54
 

"Van a kultúrált összejövetelnek egy minimum szintje, amit elvárhatunk egy országos találkozón..."

Na erről beszélek én is.

Gebriel képe
Gebriel
2010-06-21 hétfő, 10:26
 

Ilyen embereket.
Ti zuhanyozni jártok egy találkozóra?
Mert én nem(1 nap esetén) az az egy ami nem fog működik konkrétan az adott használaton kívüli kempingben, a WC a budi vagy ki hogy hívja az működőképes rendesen.
Ha valaki több napra megy az nagy valószínűséggel ha nem sátorozik akkor valamelyik helyi panzióban vesz ki egy szobát vagy apartmant ott meg van zuhanyzó, de legrosszabb esetben a strandon is van ami nincs mesze.

zzoltan73 képe
zzoltan73
2010-06-21 hétfő, 13:56
 

Nem kívánom neked, hogy épp aznap 38 fokos kánikula legyen, de talán majd akkor megérted miért is kell egy ilyen helyre zuhanyozási lehetőség, főleg ha utána 400 km-t kell utazni hazáig.

SzaboZE képe
SzaboZE
2010-06-21 hétfő, 20:47
 

Tök felesleges vitatkozni rajta, tisztelem mások véleményét, nem kötelező a megjelenés :) Aki tud, az pedig szervezzen színvonalasabb találkozót, ne csak kritizáljon! ;) Egyébként meg az elmúlt heteket tekintve lehet hogy lesz zuhany, de csak hideg víz és a teljes területen :)

zzoltan73 képe
zzoltan73
2010-06-22 kedd, 09:39
 

Félreérted. Nem a Te munkádat, szervezésedet kritizálom, kritizáljuk. Sőt ez nem is kritika, csak jelzés, hogy mi ezért nem megyünk. Lehet, hogy rajtunk kívül még 50-100 ember van ezzel így, csak ők nem jelzik.
Lehet, hogy mi túlreagáljuk ezt a zuhany kérdést, de ez rólatok is elmondható.

Le a kalappal előtted és maximális tiszteletem a szervezésért, egy szavam nem lehet, de a támogatók helyében (főleg MMH) én elsüllyednék szégyenemben, hogy csak ennyire telik.

Hazelhoff képe
Hazelhoff
2010-06-27 vasárnap, 18:22
 

Üdv!

Mint ahogy Gabriel is írta, azok az emberek is ott vanak a Mazda találkozón, akiknek ugyanez a problémájuk, csak ők vagy lakókocsival jönnek, vagy a településen belül foglalnak szállást (pl. apartman, panzió, üdülő). Higiénia megoldva. Persze az is plusz kiadás, de egy éjszakát ki lehet bírni, főleg ha egyedül jössz vagy ha nem túl nagy a család és a pénztárca is engedi. Tehát nem is értem minek ez a vitatkozás. Én nemrég értem haza a taliról, nagyon jól éreztem magam, minden elismerésem a lelkes szervezőknek, remélem jövőre jobb időt fogunk ki!

SzaboZE képe
SzaboZE
2010-07-07 szerda, 14:13
 

Nos végül nem lett 38 fok, de úgy érzem jól sikerült. A zuhany kérdést speciel én úgy oldottam meg, hogy kivettem egy apartmant a szemben levő szállóban (kb 50m). Így is megoldható és az én kényelmemért cserébe nem kellett fizetőssé tenni a többieknek a találkozót :)

combi képe
combi
2010-06-28 hétfő, 15:21
 

"Nem kívánom neked, hogy épp aznap 38 fokos kánikula legyen, de talán majd akkor megérted miért is kell egy ilyen helyre zuhanyozási lehetőség, főleg ha utána 400 km-t kell utazni hazáig."

Miért kell ekkora elvárás ha valaki el akar menni valamilyen összejövetelre?Pláne mondjuk 1 napra?
Lássuk: azért nem megyek a következő napi programokra mert nincs zuhanyzási lehetőség, és kár vitázni hogy helyben van a program akkor is EGY napot nem zuhanyzol ha folyamatosan a helyszinen vagy:

Állatkertlátogatás, múzeumlátogatás, városnézés, "csak úgy" kocsikázás, haverokkal bandázás, munkahelyen munkavégzés,fesztiválok látogatása(Pl.: Veszprém: Utca Zene fesztivál,ahol tuti nincs zuhanyzó....).....

Szóval nem kell okoskodni, csinálni a feszkót, meg 10 percenként zuhanyozni ha kicsit meleg van...Akinek ez az igénye, és kicsit nem tud elleni a jóleső "igénytelenségben", az gondolom sehová sem jár el, max utánfutóra szerelt zuhanyzóval..

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely