Xedos 6 - az új autóm

Blogbejegyzés
2010. november 5. péntek, 02:28 | Szerző: jazzguru
Cimkék:
Nem volt egyszerű döntés. Igazság szerint szerettem a régi gépemet. Nekem ő volt az első, és bár rengetegszer hagyott cserben, nem bírok haragudni rá.

Az elhatározásra matematikai és gazdasági összefüggések vettek rá. A szüleim, a barátaim, de még a szomszédom szerint is :) botorság lett volna kifizetni azt az összeget, amelyet a szerviz a további javításokért kért volna. Széllel szemben sajnos nem lehet pisilni. Legalább is szmokingos nyakkendős körökből könnyen kinézhetik az embert, ha így cselekszik.

Szóval Hétfőn, miután meghoztam a döntést, elkezdtem mérlegelni a lehetőségeimet. No persze nem maradt sok. Új autó kell a régi helyére. És most legyen szabad csak a parkolóhelyre gondolnom, mert a gondolataimban örökké a régi vas lesz az első, ha mégoly rozsdás is.

Nem, nem japán volt. Még csak nem is európai. Amerikai volt a drága, még akkor is ha Európában rakták össze. Mindegy. Nem ez a lényeg. Az elsőt soha nem felejtjük el.

Kedden már kész volt a bevásárlólistám, amelyet elküldtem az autós szakihoz. Ő elolvasta, átnézte, megcsócsálta, majd a listához hozzácsapott még hat másikat és visszaküldte az egészet vegyelemzésre, hogy most akkor válasszak.

Amikor az ő listáján eljutottam egészen az első jelöltig, úgy éreztem mintha villám csapott volna belém. Mint mikor Csülök, Tuskó Hopkins és Senki Alfonz rájönnek, hogy Duron tábornok levele a Török Szultántól meglovasított látcsőben van! Szóval nagyot szólt. Megláttam és megszerettem. Tudtam, hogy nekem csak ő kell! Mazda Xedos 6 1.6i 16 V. Már késő este volt, így nem kezdtem el telefonálni, bár benne volt a bugi az ujjamban.

A szakival csütörtök reggel tízkor beszéltem, és megállapodtunk abban, hogy ő hívja a kereskedést, mert ő tudja, hogy mit kell kérdezni. Letettem a telefont és egy perc sem telt el már megint csörgött. Na mondom faternak, eladták. Már nincs ott az autó azért hív, hogy keressünk mást. De nem ez történt. Csak azt mondta, hogy reagálni kell. Gyorsan. Mert mindenki ezt az autót keresi. Ő sajnos hétfőig nem ér rá, ezért ha akarok valamit ettől a géptől, keressek valami másik szakit.

Vazzee. Hogy az az országút széllén áldogálló megrozsdásodott pléh-krisztus... Honnan szedjek csütörtök délelőtt szakit? Ott áltam megfürödve. A pénz még lekötve, egy másik számlán, akinek ki tudja hol a gazdája. Autószerelő sehol, és tömegek tülekednek az én autómért!

No ekkor kitettem az indexet, visszakapcsoltam hármasba, és őrült előzésekbe kezdtem. Telefon a számlatulajnak. Feltörni a lekötést. Átutalni az én számlámra. Wartburgot kölcsönkérni. Wartburgba beülni és bankba menni vele. Bent a bankban számhúzás, várakozás, izzadás. Esküszöm úgy néztem ki mint egy kezdő bankrabló az inkalosok gyűrűjében. Nem baj megvan a pénz. Félsiker. Közben telefonon jelzik, hogy van szaki is. A szomszédon és éppen ráér. Két félsiker. Wartburg lead. Telefon a kereskedőnek. Megvan még? Megvan. Még. De siessek mert sokan keresik. Tegye félre, viszem a pénzt. Mikor indulsz? Most! Jó. Szaki autójába be. Irány jászberény. 1 óra. Nem én vezettem. Odaérünk. Tényleg félretette. Megnéztük kipróbáltuk és délután négykor a nevem már az adásvételi szerződés alján száradt éppen.

Pfff. Gőz kiereszt. Nyomás csökken. Na ekkor már újra tudtam gondolkozni. És éhes is lettem. Nem csoda reggel óta nem ettem semmit. De kit érdekel? Megvan. Az enyém. Aláírtuk.

0
Még nincs értékelés

Az új autóm!
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu