Élménybeszámoló a Mazda taliról

Blogbejegyzés
2008. június 30. hétfő, 17:10 | Szerző: mat323
Szombaton reggel csatlakoztunk az összegyűlt, indulásra kész társasághoz. Pár perccel később már mi is részei voltunk a közel harminc Mazdából álló konvojnak úton a Szelidi-tóra.

Szombaton reggel -az utolsó pillanatban- 7:59-kor csatlakoztunk a dunaharaszti kólagyárral szemben lévő ÖMV kúton összegyűlt indulásra kész társasághoz. Pár perccel később már mi is részei voltunk a közel harminc Mazdából álló konvojnak, mely nyugodt tempóban haladt az 51-es úton a Szelidi-tó felé. Jó ötlet volt a reggeli indulás, így elkerültük a kánikulát és a nagyobb forgalmat is. A konvoj szépen tartotta az alakzatot, kulturáltan elengedte a "sietős" márkaidegen autókat. Néhány kilométerrel a cél előtt megálltunk az út szélén fotózkodni a gát tetejéről.

Mazda konvoj útban a találkozóra - 2

Mazda konvoj útban a találkozóra - 1

A kemping bejáratánál a kapuban Pöle Peta üdvözölte és rögzítette a behajtó Mazdákat. A többség árnyékos helyre parkolt, hasonló típusú márkatárs mellé, nekem a GTX tesók: Peta, Mongi, Brasil mellé sikerült beállnom. Sokáig kérdéses volt, hogy Norbinak lejön-e az új motorral szerelt fehér gépe, sajnos ez nem történt meg, de szerencsére délutánra ő személyesen megjelent. Később Vad komoly gépe is tiszteletét tette, Urbi emelt turbónyomású összkerekese mellett. Az utóbbiról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, elvitt néhányunkat egy próbakörre, hát eszméletlenül megy és tapad az a négy kerék! Megtapasztaltam, hogy Sanyi StationW-je hatalmas és tágas termete ellenére sem viselkedett tepsiként az úton, sőt nagyon jó volt a futóműve! Peti új, fület gyönyörködtető HKS lefúvószelepét is hallhattam működés közben, valamint Mongi is elvitt egy teszkörre a 929 Coupéval melynek ülése olyan kényelmet nyújtott, hogy legszívessebben ki se szálltam volna belőle. Az újszerű mégis lassan veterán korú autója nagy népszerűségnek örvendett, blogposzt is felkerült róla a Totalcar Belsőségre, melyben a Béci úr sárga Rx-7-ese és Joeker Mazda 6-osa is szerepelt. Láttam a kemping bejáratánál a különös formavilággal megáldott fekete Scion xB-t, ebből gondoltam, hogy jelen van a Totalcaros Égő Ákos is, de sajnos vele nem sikerült összefutni, megismerkedni.

A délelőtt folyamán az autós ügyességi játékok jelentették a hivatalos programot, baráti hangulatban zajlott a verseny, de nem volt ott mindenki, sokan az árnyékban az autók között fotóztak, beszélgettek. Mosollyal nyugtáztam, hogy a tombolán nyertem egy szatyornyi Mazdás és szponzori ajándéktárgyat: volt benne bézból satyó, kitűző, napellenző, autóápolási szer, "csavar" reklámkatalógus.

Autós ügyességi játékok

A vizesblokkba betérve atomháború utáni állapot fogadott. Kerestem a viccesnek szánt "Ne fürgyé' le!" feliratot, azonban nem találtam. Az egyetlen működö csap a kemping területén a férfi vécében volt megtalálható. Persze egy autós találkozó nem wellness hétvége, azonban lehet hogy volt olyan klubtagunk, aki ebből kifolyólag - higiéniai okokból nem maradt táborozni éjszakára. Mi azoban nem tántorodtunk el, kerestünk egy megfelelő helyet és sátrat vertünk.

Délután többen meglátogattuk a strandot, mely kellemes csalódást okozott: a természetes táj csodálatos, a part tiszta, a víz kellemes, tömeg sehol. Úgy láttam, hogy a kaja és a pia ára messze a velencei és balatoni értékek alatt húzódik. Pozitívum, hogy a Mazda találkozó alatt sokan megnyíltak és beszélgettek egymással, poénkodtak, új ismerettségeket kötöttek, de persze voltak unatkozó tekintetű figurák is. Nagyon örültem, hogy a Mazdaklub fórumon lévő egyes nicknevekhez, de személyesen még nem ismert személyekhez végre arcot is párosíthatok. A "Hörömpöli kacaj" egy életre bevéste magát tudatomba! Gábor hihetetlen módon tud nevetni, olyannyira, hogy mi már a kacagása távoli felhangzásától is derültünk. Béci úr -a sárga Rx-7 tulaj- fantasztikus köpenyével, tűzgyűjtási tanácsaival, névbetűzésével és megosztott életbölcsességével lopta be magát szívünkbe.

Sütögettünk

Az est leszálltával nagyon jó kis társaság alakult ki a grillsütőnk tűze mellett. Hoztunk kaját bőven, így mindeki jóllakott, előkerültek a behűtött sörök is. Estére volt aki khm... :) mikrofont ragadott és táncraperdült a placcon. Mások viszont az autójukat perdítettek körbe-körbe sokunk rémületére.

A nem is olyan távoli Dunapatajról az utcabálról, a mulatós muzsika hangja szűrödött felénk, valószínüleg ennek köszönhető, hogy éjfél környékén a kemping bejáratánál három derék rendőr vert tanyát és igazoltatták az utcán az arra járó autósokat. Norbival próbáltunk szóba egyeledni velük és mustrálni a fehér Octáviát, de épp egy "ccm bibis" robogóst ellenőriztek serényen, így jobbnak láttuk ha továbbállunk és nyugovóra térünk.

8-9 körül ébredés, reggeli, pakolás, szemétösszeszedés, kis élményautózás Urbival majd irány a strand. A homokban Mongiékkal, Zoloékkal hatalmas strandröplabda meccset játszottunk. Aztán szép lassan mindenki elbúcsúzott és elindult haza. Mi még azért benézünk a közeli Kalocsára, gyönyörű város!

Összességében nagyon jól sikerült ez a tali, összegyűlt rengeteg Mazda márkabarát és egyszerűen jól éreztük magunkat. Egy-két apróság volt, amibe bele lehetne kötni (autós ügyességi játékon kívüli közös programok, kulturált illemhelyek, zuhanyzók, világítás hiánya) de ezt betudhatjuk csupán gyermekbetegségnek, melyet a szervezők tapasztalatszerzése valószínűleg a jövőben orvosol. Abban a többség egyetértett, hogy lehetne sűrűbben is ilyen közös esemény! Oldalunk a mazdaclub.hu oldal szeretne teret biztosítani a tagoknak, hogy aktívan részt vegyenek a jövőbeni találkozók szervezésében. Írjatok meg, hogy legközelebb hova menjünk, sőt jöhet bármilyen építő jellegű hozzászólás!

0
Még nincs értékelés

Mazda Találkozó az Árnyas KempingbenSárga Mazda 6Fekete RX-8323F BA alakulatHa menni kell...V6-ot rejt a zöld 323Fekete RX-8ÚrvezetőkMongiék

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
jozsibetyar
2010-06-02 szerda, 14:44
 

Kicsi segitségre lenne szügségem. Az öninditoreléjének pontos helyét nem találom, illetve nem tudom melyik relé az a sok közül. Tipus: Mazda 323F Turbo-disel 1999 es évjárat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
Tartalom átvétel

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely