hír

Az európai kisautók szinte már kötelezően teljesítik az NCAP teszt 5 csillagos eredményét, ezen a téren zárkózik fel egyre jobban a japán autóipar is, korábban a Toyota Yaris bizonyította rátermettségét 2005-ben. Kiváló példája ennek a Mazda2 törésteszt eredménye is, ahol megmutatta a kisautó, hogy nem a méret a lényeg.
A napokban több környezetvédelemmel kapcsolatos bejelentést tett a Mazda, ebből is látható hogy a gyártót folyamatosan motiválja az energiahatékonyság és a takarékosság kérdése. A Mazda új 2.2 literes dízel erőforrása benzines autókéhoz hasonló károsanyagkibocsátást ér el, így a legszigorúbb euro normát is teljesíti vezetési kompromisszumok nélkül.
A Mazda legújabb sajtóközleményében egy eddig nem alkalmazott egyedi start-stop rendszert ismertet, amelyet már 2009-ben a nagyközönség számára szeretne elérhetővé tenni. A hagyományos start-stop rendszerek működését a városi piros lámpáknál való várakozás ténye ihlette, a megtakarítás ezáltal nem jelképes.
Bemutatták az idei moszkvai nemzetközi autókiállításon a már korábban fókuszba került Kazamai tanulmányautót és ennek kapcsán néhány adatot is elérhetővé tett a gyártó. A Mazdánál előfordul, hogy egy tanulmányautó mozgóképes is, nem csak kiállítási tárgyként funkciónál, ez most sincs másképpen.

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely