Mazda6

Több hullámban tűnt fel az utóbbi egy évben a japán Takata légzsákokkal kapcsolatosan, hogy 2002-ben készült egy hibás széria, amely az akkori japán autókba került beépítésre. Az információmorzsák alapján érintett a visszahívásokban a korai Mazda6 széria is. Egyelőre elemzés alatt van, hogy pontosan mely példányokat érint a visszahívás, valószínűleg Mazda6, RX-8 és MPV lehet a listán.
Az új Mazda6 megérkezett a magyarországi márkakereskedésekbe – szebb, sportosabb, hatékonyabb és biztonságosabb, mint valaha. A kereskedők új Mazda6 Sedan tesztautójukat egy ünnepélyes rendezvény keretében vették át múlt pénteken. A modell kétféle karosszéria- (Sedan és Sportkombi), és ötféle motorváltozatban érhető el. A belépő dízel 150 lóerős teljesítménye mellett csak 3,9l gázolajat fogyaszt 100km-en, tágasabb és 13 cm-rel hosszabb, de 100kg-mal kevesebbet nyom, mint elődje.
A Mazda Motor Corporation a 2012. évi Párizsi Autószalonon tartja a vadonatúj Mazda6 kombi (Japánban Atenza) világpremierjét. A párizsi közönség a kombi verzió mellett megtekintheti az új Mazda6 Sedan modellt is, amely a Moszkvai Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségének. Bemutatkozik az Euro6 emissziós besorolású, SKYACTIV-D 2.2 Clean Diesel erőforrással szerelt modell.
A Mazda ügyfelek a legelégedettebb autósok közé tartoznak Németországban. A J. D. Power neves piackutató vállalat 2012-es „Gépjármű Tulajdonos Elégedettségi Felmérés “ (Vehicle Ownership Satisfaction Study 2012 - VOSS) elnevezésű autós felmérésében a Mazda márka a 78,9 %-os elégedettségi szintjével az előkelő 4. helyet szerezte meg.
A Mazda Motor Corporation bejelentette, hogy a Mazda6 (Japánban Mazda Atenza) összesített globális gyártása 2010. augusztus végére elérte a kétmilliós darabszámot. A Mazda6 ezt a mérföldkövet 8 év, hat hónap alatt teljesítette – az első generációs modell gyártása a Mazda Hofu 2-es üzemében 2002 februárjában kezdődött.
A népszerű Mazda6 frissített változata márciusban, a Genfi Autókiállításon mutatkozik be. A modell új, továbbfejlesztett verziója még tovább erősíti azokat az előnyöket, mely a korábbi Mazda6-ot olyan sikeressé tették: még élvezetesebben vezethető, miközben fogyasztása mérséklődött, belső terének kidolgozása az eddigieknél is kifinomultabb, kevésbé terheli környezetét, de biztonság terén nem ismer kompromisszumot.
A Mazda Motor Hungary mai napon kiadott sajtóközleménye szerint a Mazda6 kiváló eredményt ért el az új NCAP teszteken, így méltó lehet az öt csillagra. A Mazda6 az első Mazda modell, amely az új teszteken részt vett. Reméljük az új Mazda modellek is követik a Mazda6 példáját. Íme a hivatalos sajtóközlemény:

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely

Médiapartnerünk: carmania.hu