Rx-8

Nagyjából egy éve adtuk hírül, hogy az RX-8 átesett egy úgynevezett faceliften (ráncfelhúzás) és az új modell Angliában elérhető. Sajnos Európa többi részén vagy nem vagy nehézkesen lehetett rendelni az autót. Most úgy tűnik a Mazda hajlik arra, hogy végre egész Európába eljusson a közkedvelt ikonikus autó frissített modellje és ennek alkalmából egy különleges sportcsomagot is összeállított.
Leverkusen, 2009. május 12. Tegnap délelőtt ünnepélyes keretek között Oslóban bemutatták a Mazda egyik legújabb környezetbarát megoldást kínáló járművét, az RX-8 Hydrogen RE modellt. Az új technológiájú autót a legújabb HyNor hidrogén töltőállomás megnyitása alkalmából szervezett rendezvényen leplezték le. A kút átadásával a norvég nemzeti hidrogénprojekt hatalmas lépést tett előre az Oslo és Stavanger közötti 580 kilométeres út mentén létesítendő hidrogén infrastruktúra megvalósítása érdekében.
A Mazda hamarosan megkezdi az RX-8 faceliftes változatának európai szállítását. Idén augusztustól már lehet rendelést leadni Angliában az új modellre, mely nem csak külső hanem belső változtatásokat is hordoz magában. Nehéz dolga lehetett a tervezőknek, hiszen gyakorlatilag egy kultuszautót kellett még tökéletesebbé tenniük.
Drift edzés a tököli reptéren
Béres Szabolcstól, Drift Gp nevű felhasználónktól kaptuk az infót, hogy 2008. július 6-án, vasárnap drift edzés lesz a tököli reptéren. Az úriember tagja a magyar JustDrift.hu Rx7 Drift Team driftcsapatnak, melynek weboldalán olvasható, hogy kizárólag RX-7-es és RX-8-as Mazdákkal versenyeznek profi szinten! Az edzés nyitott lesz, bárki látogathatja és nevezhet is!

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely