Események

A Mazda Motor Corporation jövő generációs, középkategóriás szedán modellje, a Mazda TAKERI tanulmányautó világpremierjének helyszíne a 42.Tokiói Autószalon, a Tokyo Motor Show lesz. Új technológiáival és szériagyártású modelljeivel úgyszintén ezen a színpadon debütál Japánban – a Mazda áttörést jelentő SKYACTIV technológiájának teljes sorát felvonultató – új CX-5 crossover SUV is.
Jó sorozata van a Mazdának a német Auto Bild tartósteszt rovatában. A Mazda6 és a Mazda5 után most a Mazda3 is kiemelkedő eredménnyel végzett a lefutott 100 000 km után. Az elért pontszám további bizonyítéka a magas termékminőségnek, megbízhatóságnak és a Mazdák tartósságának.
A szokásos évenkénti nyári országos találkozónk idén a Sport Beach területén kerül megrendezésre. Nyár közepén, a kikapcsolódáshoz minden jóval felszerelt övezetben, a kemping területén várjuk a résztvevőket! Aki csak teheti ne hagyja otthon magát és a mazdáját! Részletek a találkozóval kapcsolatosan.
A Mazda immár harmadik éve támogatja az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványát. A Mazda hat országban – Ausztriában, Belgiumban, Luxemburgban, Horvátországban, Csehországban, Németországban és Magyarországon – segíti a szervezet munkáját, a Mazda spanyolországi importőre idén csatlakozott először. Minden országban a lokális célok szerint egyeztetik a felek a támogatás céljait, de a Mazda mindenhol arra bátorította dolgozóit, hogy SOS-szponzorok legyenek, vagy szabadidejükből áldozzanak a gyerekeknek.
Idei első nagyobb találkozóját szervezi a Mazda Klub. A helyszínválasztás ezúttal Diósjenőre esett, ahol egy kemping területén kerül megrendezésre az esemény. A szervezés folyamatban van, az információkat folyamatosan közzétesszük. Aki szeretne jönni a fórumon jelezheti a részvételi szándékát és itt láthatja a legfrissebb információkat is.
A Mazda Klub keretein belül egy őszi találkozó szerveződik, a helyszínválasztás ezúttal a Pilis környékére esett. A Tinnyén található Üvegtigris étteremben lehetőség nyílik étkezésre. A részletek a találkozó fórumán olvashatóak, itt szerveződnek a konvojok és itt várjuk az eseménnyel kapcsolatos kérdéseket is! A részvétel ingyenes, az étkezés önköltséges.
Nem csak a jól megszokott élményautózás okán találkozott az elmúlt hétvégén a magyar Miata-klub csapata. A Mazda MX-5 modell 20 éves évfordulójának alkalmából a klub és a Mazda Motor Hungary közös szervezésben több mint 100 Mazda MX-5 tulajdonost invitált meg, hogy együtt ünnepeljék a legendás roadster születésnapját. A rendezvénynek a tököli reptér vezetéstechnikai pályája adott otthont, Székely Gyula, vezető instruktor szakmai irányításával.
A klubtagok közös kezdeményezésére egy kisebb találkozót szervezünk Tárnokra, ahol egy tó mellett grillezéssel, beszélgetéssel, ismerkedéssel fogjuk eltölteni az időnket! Akinek van kedve és Mazdája ne hagyja ki az idei első Mazdás eseményt! Reméljük az időjárás is végre jobbra fordul és egy kellemes napot tölthetünk együtt!

A Mazda Klub tagjai a nyarat egy kisebb önszerveződő találkozóval búcsúztatják a Börzsönyben szeptember végén. A tervek alapján az idényzáró esemény 2009. szeptember 26-án az erdővel szegélyezett réten grillezéssel, beszélgetéssel fog telni.

Júniusban több eseménynek is örvendhetünk autós téren, többek közt a Mazda 323F klub találkozójának, amelyet idén Tarnamérára tervez a csapat. A rendezvénynek egy kemping ad helyet, ahol a belépődíj 800ft/fő. A tagok terveznek izgalmas műsorszámokat is maguknak, mint pl. Szlalom, kvízverseny, szépségverseny stb.

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely