Mit tudtok a klímázásról? Ha 10 percet megyek hazafele melóból érdemes bekapcsolni mondjuk 1 perc után 5-6 percig? Mert azt hallottam kell kiszáradási idő nem szabad végig klímázni...
Semmi értelme. A kiszáradáshoz ugye külsőre kell állítanod a szellőzést. Normálisan kb 4-5 fokkal kell a kinti hőmérséklet alá állítanod a klímát. Szerintem pár percért teljesen felesleges.
2012 július 02, 1:24
Issus
Látott már fórumot
Csatlakozott: 2006 szeptember 21, 9:41 Hozzászólások: 44 Tartózkodási hely: Budapest
Re: ablakfóliázás kérdések
Mit tudtok a klímázásról? Ha 10 percet megyek hazafele melóból érdemes bekapcsolni mondjuk 1 perc után 5-6 percig? Mert azt hallottam kell kiszáradási idő nem szabad végig klímázni...
2012 június 20, 8:18
Issus
Látott már fórumot
Csatlakozott: 2006 szeptember 21, 9:41 Hozzászólások: 44 Tartózkodási hely: Budapest
Én is Llumart tetttem fel és most a dög melegben nagyon jól szolgál Köszi az infót azért.
2012 június 19, 14:37
SzaboZE
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2004 augusztus 24, 14:36 Hozzászólások: 1029 Tartózkodási hely: Budapest
Valaki nagyon jó cikket írt itt 3 részben erről, de kérdezném, hogy a fővárosban kinek milyen tapasztalata van? Melyik cég végez jó munkát? 3m, Shark vagy LLumar fóliát érdemes választani?
A fóliáról azt mondják minden tipust amerikában gyártanak, csak laborban mutatható ki különbség, a márkát kell maximum megfizetni...(másnak infó hátha hasznosítani tudja)
A műhelyt viszont nekem kell megtapasztalni, így majd választok egyet.
Nekem LLumar van a Thomyfoliától. Ha nagyon félsz a rendőrtől, akkor clima selectet ajánlom neked is (ezt rakták fel nekem), ez a legvilágosabb fólia, ami nagyon jó hő és uv védelemmel rendelkezik. Nekem ez van fent körben első szélvédő kivételével. Sötétben sem zavaró, a rendőr sem szólt még érte. Szerintem azért van különbség fólia és fólia közt, nem mindegy hogy 2 év múlva lepereg-e magától...
_________________ SzaboZE
2012 június 13, 19:43
GEBRIEL
Mazdaszaki
Csatlakozott: 2006 július 03, 21:33 Hozzászólások: 514 Tartózkodási hely: Csepel
És a rendőrök nem szoktak vele szívózni? Nekem is kész van 5%, meg első ablakokra 68% az sem a megengedett már, bár nagyon a határon van...
2005 óta mióta autóm van 2szer állítottak meg de akkor sem foglalkoztak a fóliával. Ha meg elkap és vizsgára küld van csere üvegem meg ismerős a vizsgabázison mivel rendszeresen vizsgáztatunk autókat.
Én most viszem vasárnap, de nekem zöld színezett az üvegem, de az sem elég védelem szerintem...
Az csak színezés az nem ad semmilyen védelmet.
Az enyém ma kész is lett, picit változtatunk a megszokotton nálam. A B-oszloptól hátrafelé 5% fólia került fel, az első ajtókra 15%-os, az első szélvédő csík az meg a tükör talpától 1,5-2 centire van lejjebb az alja és az 5% jelenleg de jövőhéten kap még egy réteget, mert nekem úgy vált be.
A legtöbb ismerősöm szerint baromság fóliázni az ablakokat, mert a rendőrség beleköt, meg annyival nem véd jobban a naptól stb... Véleményetek?
Nem baromság. A rendőr csak az első két ajtón 75%-nál sötétebb fóliáért szólhat másért nem ha hivatalos helyen rakatod fel ahol kapsz műbizonylatot. B-oszloptól hátrafelé bármilyen sötét lehet a fólia. Nem a naptól kell védeni-e hanem a meleg egy részétől és nagy mértékben az UV sugárzástól.
Ha félsz a rendőröktől akkor előre csak nagyon világos szinte tiszta UV szűrős fóliát rakatsz fel, hátra meg olyan sötétet amilyet szeretnél..
Nekem az előző Mazda szinte a megvásárlás urántól már fóliás volt először 20% volt rajta, de később átcseréltettem a legsötétebb 5%-ra, az első szélvédőre meg átlátszó UV védős került. Érezhető volt, hogy mikor le volt engedve az ablak és kint volt a kezem, hogy nyáron éget a nap de ha az első szélvédő alá átraktad a kezed csak meleget éreztél égetést nem.
Nekem az új verda most megy pénteken fóliázásra és kapja ugyan úgy ez is az 5% fóliát mindenhova és az első szélvédőre az átlátszót meg.
A legtöbb ismerősöm szerint baromság fóliázni az ablakokat, mert a rendőrség beleköt, meg annyival nem véd jobban a naptól stb... Véleményetek?
2012 június 06, 8:12
Issus
Látott már fórumot
ablakfóliázás kérdések
Valaki nagyon jó cikket írt itt 3 részben erről, de kérdezném, hogy a fővárosban kinek milyen tapasztalata van? Melyik cég végez jó munkát? 3m, Shark vagy LLumar fóliát érdemes választani?
A fóliáról azt mondják minden tipust amerikában gyártanak, csak laborban mutatható ki különbség, a márkát kell maximum megfizetni...(másnak infó hátha hasznosítani tudja)
A műhelyt viszont nekem kell megtapasztalni, így majd választok egyet.
Pontos idő: 2023 február 03, 7:10 | Időzóna: UTC + 1 óra