Regisztráció • GyIK • Taglista • Galéria • Fórum kezdőlap • Belépés

Fórum kezdőlap » MAZDA » Tuning & Autóhifi

Pontos idő: 2023 február 03, 8:32 | Időzóna: UTC + 1 óra

Riasztó, indításgátló, központizár, váltózár...

Moderátor: Szerkesztõk

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  Oldal: 1 / 1
 [ 45 hozzászólás ] 
Nyomtatóbarát verzió Előző téma | Következő téma 
Riasztó, indításgátló, központizár, váltózár... 
Szerző Üzenet
zoknee
Messziről jött ember

Hozzászólás az előzmény idézésével
Hozzászólás Re: Riasztó, indításgátló, központizár, váltózár...
Sziasztok!

Én is hasonló cipőben vagyok, egy Mazda 3asba keresek MP3 lejátszót.
Én a CD-tár bemenetes verziót néztem ki, Bluetooth kihangosítóval. Találtam is további két gyártót, és érdekelne hátha valakinek van-e már tapasztalata:

Az egyik: Dension http://www.dension.hu/?subpage=gwblue&p=1
a másik Xcarlink http://www.xcarlink.co.uk/product.php?productid=8&cat=1&page=1, ehhez külön kell még a Bluetooth egységet csatlakoztatni.
Egy egyszerű FM transmitterem van, de az azért elég körülményes...
Előre is köszönöm a segítséget!

Betty írta:
Betty írta:
sutike7 írta:
Hali!
Szeretnék infot kérni olyan ügyben,hogy gyárilag nincs mp3-as fejegységem (6 os mazda) ,csak audio és szeretnék vele valamit kezdeni,csak azt nem tudom,hogy mit lenne érdemes,mert a gyári konzol az kicsit drága lenne,milyen lehetőségeket tudnátok javasolni?
Előre is köszi a segitséget!!

Szia!

Szerintem a legegyszerűbb megoldás, mely semmi átalakítást sem igényel, egy MP3 FM transmitter. :wink:

http://www.argep.hu/trend/FMTR/Fm-transmitter-mp3.html

Egyébként van egy kicsit húzósabb megoldás, a gromaudió, ami a gyári autó magnó cd tár bemenetére csatlakozik egy speciális kábel segítségével. Az MP3 lejátszót, pendrive-t vagy akár a telót el lehet helyezni a műszerfalban, vagy ha az autó kialakítása engedi, a kesztyűtartóban. A szerelést egyébként te is el tudod végezni a szerelési útmutató segítségével. :wink:
Ára viszont úgy 30 körül van. :(

Bővebb infó itt: http://www.gromaudio.hu/

2012 május 23, 7:45
Profil Privát üzenet küldése
Betty
Haladó mazdafórumos

Betty írta:
sutike7 írta:
Hali!
Szeretnék infot kérni olyan ügyben,hogy gyárilag nincs mp3-as fejegységem (6 os mazda) ,csak audio és szeretnék vele valamit kezdeni,csak azt nem tudom,hogy mit lenne érdemes,mert a gyári konzol az kicsit drága lenne,milyen lehetőségeket tudnátok javasolni?

Szia!

Szerintem a legegyszerűbb megoldás, mely semmi átalakítást sem igényel, egy MP3 FM transmitter. :wink:

Egyébként van egy kicsit húzósabb megoldás, a gromaudió, ami a gyári autó magnó cd tár bemenetére csatlakozik egy speciális kábel segítségével. Az MP3 lejátszót, pendrive-t vagy akár a telót el lehet helyezni a műszerfalban, vagy ha az autó kialakítása engedi, a kesztyűtartóban. A szerelést egyébként te is el tudod végezni a szerelési útmutató segítségével. :wink:
Ára viszont úgy 30 körül van. :(

Bővebb infó itt: http://www.gromaudio.hu/

2012 február 11, 10:07
Profil Privát üzenet küldése Személyes album
Betty
Haladó mazdafórumos

sutike7 írta:
Hali!

Szia!

2012 február 09, 8:24
sutike7
Messziről jött ember

Hali!

2012 február 09, 8:13
Betty
Haladó mazdafórumos

GEBRIEL írta:
Betty írta:
Hmmm. :roll: Én úgy tudtam, hogy egy külön csatlakozó kerül kiépítésre, amivel minimális élet lehelhető az aksiba... ezek szerint nem... és az ára tényleg nagyon húzós...

Az egyedileg kiépített dolgokon alapvetően valamilyen rejtett kapcsolót, indításgátló funkciót vagy elektronikai rendszert értesz? Mert azt olvastam, hogy mivel ezeket általában a gépjármű utasterébe építik be, és ha a tolvaj rendelkezik típus ismerettel, akkor a beépített elektronikai rendszert, vagy rejtett kapcsolót egyszerűen áthidalja és meg tudja szünteti az indításgátló funkciót.

Igen azokat értem.

Nem a megszokott könnyű helyekre és helyeken kell megszakítani a dolgokat hanem inkább a beszereléskor több dolog lebontásával nem könnyen hozzáférhető helyen.
Pl ha a megszokott helyeken nem talál dugi kapcsolót meg egyebeket a tolvaj akkor azt nem is tudja áthidalni.

Nincs ellophatatlan autó, minden riasztóval és rejtet kapcsolóval időt vesz nyer az ember főleg utcán parkoláskor való ellopás ellen, mivel a tolvajok egy bizonyos időnél többet nem szánnak egy autóra főleg nappal, mert az már feltűnő és nő a lebukás veszélyét. Ezt az időt kell megnyújtani minél jobban, hogy ne legyen könnyen lopható az autó.

Megfogadom a tanácsod, köszönöm.

2012 január 18, 20:00
GEBRIEL
Mazdaszaki

Betty írta:
Hmmm. :roll: Én úgy tudtam, hogy egy külön csatlakozó kerül kiépítésre, amivel minimális élet lehelhető az aksiba... ezek szerint nem... és az ára tényleg nagyon húzós...

Az egyedileg kiépített dolgokon alapvetően valamilyen rejtett kapcsolót, indításgátló funkciót vagy elektronikai rendszert értesz? Mert azt olvastam, hogy mivel ezeket általában a gépjármű utasterébe építik be, és ha a tolvaj rendelkezik típus ismerettel, akkor a beépített elektronikai rendszert, vagy rejtett kapcsolót egyszerűen áthidalja és meg tudja szünteti az indításgátló funkciót.

Igen azokat értem.

Nem a megszokott könnyű helyekre és helyeken kell megszakítani a dolgokat hanem inkább a beszereléskor több dolog lebontásával nem könnyen hozzáférhető helyen.
Pl ha a megszokott helyeken nem talál dugi kapcsolót meg egyebeket a tolvaj akkor azt nem is tudja áthidalni.

Nincs ellophatatlan autó, minden riasztóval és rejtet kapcsolóval időt vesz nyer az ember főleg utcán parkoláskor való ellopás ellen, mivel a tolvajok egy bizonyos időnél többet nem szánnak egy autóra főleg nappal, mert az már feltűnő és nő a lebukás veszélyét. Ezt az időt kell megnyújtani minél jobban, hogy ne legyen könnyen lopható az autó.

2012 január 18, 19:47
Profil Személyes album Honlap
Betty
Haladó mazdafórumos

GEBRIEL írta:
Betty írta:
Sziasztok!

Tudom, hogy azt mondják nincs ellophatatlan autó, de mi a véleményetek a Pajzs technológiáról? Nekem jónak tűnik....kicsit húzós az ára....de csak egyszer kell kifizetni, mert átépíthető...

http://www.pajzs.hu/pajzs-riasztorendszer.php

Van benne pár jó dolog, de túlságosan drágán adják, ha valaki ügyes hasonló dolgot olcsóbban is ki lehet hozni házilag is akár.
Ismerősünk a VW Transporterébe rakata be a GPS nélküli verziót, egyszer az aksija lemerült ugye az aksi meg a motortérben amit zárolt a rendszer mivel ahhoz sem volt áram, hogy működtesse a kinyitót. A műhelyben pár nehézség árán de roncsolás nélkül kinyitottuk a motorháztetőt, hogy mehessen bele az új aksi.
Tehát a lényeg ha a tolvaj látja, hogy ez van benne akkor nagyobb az esély, hogy odébb áll de ha nagyon akarják az autót akkor max darus autómentővel elviszik és egy műhelyben kiiktatják.

A legjobb biztonsági dolgok az egyedileg kiépíttetek kitalált, mert azt nem ismerik másik autóból.

2012 január 18, 10:26
GEBRIEL
Mazdaszaki

Betty írta:
Sziasztok!

Tudom, hogy azt mondják nincs ellophatatlan autó, de mi a véleményetek a Pajzs technológiáról? Nekem jónak tűnik....kicsit húzós az ára....de csak egyszer kell kifizetni, mert átépíthető...

Van benne pár jó dolog, de túlságosan drágán adják, ha valaki ügyes hasonló dolgot olcsóbban is ki lehet hozni házilag is akár.
Ismerősünk a VW Transporterébe rakata be a GPS nélküli verziót, egyszer az aksija lemerült ugye az aksi meg a motortérben amit zárolt a rendszer mivel ahhoz sem volt áram, hogy működtesse a kinyitót. A műhelyben pár nehézség árán de roncsolás nélkül kinyitottuk a motorháztetőt, hogy mehessen bele az új aksi.
Tehát a lényeg ha a tolvaj látja, hogy ez van benne akkor nagyobb az esély, hogy odébb áll de ha nagyon akarják az autót akkor max darus autómentővel elviszik és egy műhelyben kiiktatják.

A legjobb biztonsági dolgok az egyedileg kiépíttetek kitalált, mert azt nem ismerik másik autóból.

2012 január 16, 19:20
Profil Személyes album Honlap
Betty
Haladó mazdafórumos

Sziasztok!

2012 január 16, 10:31
Inebra
Erős mazdafüggő

Hozzászólás 
mat323 írta:
szerintetek ez megéri? szereléssel 4-5 ezer Ft.

http://www.srsclub.hu/articles.php?op=cikk&id=5064

van valakinek ilyen? írjatok róla tapasztalatokat!

Szia !

Ha csak az indítást tiltja akkor nem sokat, a gyujtást ne engedje v ecu-t akkor ér valamit. Különben meglöki és már megy is :( A tied is injektoros. De minden viszonylagos, amatőrök ellen aki laikus, akkor nem viszi el, meg a koccanásos trükknél, mivel csak leállítod. De nincs tapasztalat róla nekem. Ez lényegileg a megszakításos trükk egy saját magad által meg vett és bekötött kapcsoló is ezt tudja, a megfelelő helyre kötve. Sokkal olcsóbbért. :)

2007 október 13, 13:49
Mongi
Mazdállat

Hozzászólás 
tika85 írta:
Mongi írta:
mat323 írta:
van valakinek fővárosunkban (autóvillamossági) ismerőse, aki mazdásnak olcsón szerez és szerel megbízható riasztót? lehet hogy költői a kérdés, de hátha nem :D

Nekem is szükségem lenne egy jó villanyosra hasonló okokból!!!
Flotta kedvezményes hely?? :P

nekem nem kell riaszto
van 3 kuttya és igen keményen fognak minden idegent :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
hogy harapnak e azt nem tudom még senki nem mert bejönni :twisted: :twisted:

Aksit nem szívják le? Kárpitok épek?? :P 8) :lol:

Mazda 929 HB II. Coupe 2,0i '84-'86 (8db)

2007 október 12, 10:38
xejbo
Official Sponsor

Hozzászólás 
tika85 írta:
Mongi írta:
mat323 írta:
van valakinek fővárosunkban (autóvillamossági) ismerőse, aki mazdásnak olcsón szerez és szerel megbízható riasztót? lehet hogy költői a kérdés, de hátha nem :D

nekem nem kell riaszto
van 3 kuttya és igen keményen fognak minden idegent :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
hogy harapnak e azt nem tudom még senki nem mert bejönni :twisted: :twisted:

Akkor ha mész vhová akkor mindig viszed a kutyákat is hogy megvédjék az autot??? :D

2007 október 12, 10:28
Mongi
Mazdállat

Hozzászólás 
mat323 írta:

Mazda 929 HB II. Coupe 2,0i '84-'86 (8db)

2007 október 12, 8:46
hofeher323f@freemail.hu
Látott már fórumot

Hozzászólás 
PfauPeter írta:
hofeher323f@freemail.hu írta:
Srácok!
Kéne nekem vmi leirás vagy kapcsrajz egy riasztóhoz.Annyit tudok h az OK Electronics Kft gyártotta,az van a hátuljára irva h A433.150ccm-es nagytestü robogóba volt,be akarom szerelni Hófehérbe.Tudtok segiteni?Elöre is köszke.

Mi alapjár riaszt ? Mert robogón nem törik be az ablakot, és nem nyitják ki az ajtót :D

Ugy volt bekötve h ha megmozditom a kormányt akkor megszólal.De sztem univerzális lehet,mert néztem az OK Electronics honlapját és motor riasztókat nem gyártanak.Tehát csak az jöhet szóba h az előtő tulaj belemókolta egy autóét.

2007 október 10, 21:05
hofeher323f@freemail.hu
Látott már fórumot

Hozzászólás 
Srácok!
Kéne nekem vmi leirás vagy kapcsrajz egy riasztóhoz.Annyit tudok h az OK Electronics Kft gyártotta,az van a hátuljára irva h A433.150ccm-es nagytestü robogóba volt,be akarom szerelni Hófehérbe.Tudtok segiteni?Elöre is köszke.

2007 október 10, 19:29
Inebra
Erős mazdafüggő

Hozzászólás 
mat323 írta:
sziasztok!

itt egy érdekes írás egy autótolvaj tollából:

Mintha az előző írásomat olvasta volna. Az igaz hogy nem semmi írást nyomott. De mindent nem írt, volt amiről erősen halgatott. Szoktak még meglepit is hagyni a kuncsaftnak, van hogy túl durva. :!: Az ötletei viszont jók! Megfontolandó mindenkinek !

2007 szeptember 26, 14:42
Inebra
Erős mazdafüggő

Hozzászólás 
gibbons írta:
nekem az előző tulaj cseles módon az egyik gyári kapcsolót kikötötte, és teljesen új funkcionalitással bír, ha nincs bekapcsolva, nem indul el az autó...

mondjuk nem gondolnám, hogy egy 22 éves autó nagy veszélyben van, de azért nem rossz ötlet.

amúgy meg egy perc védelem is jó lehet, ha épp az az egy perc míg futólépésben odaérsz egy feszítővassal, mellyel a tolvajlással próbálkozó delikvenst csitítólag jobb belátásra bírod :wink:

egyébiránt az OFF S40-ünkben váltózár van

Nos akkor én is kicsit bővebben és még néhány ötlettel. Az Off autó Saab amit írtam :idea: Nekem is volt már olyan az előző autómban amitől nem indúlt az autó. Ez akkor is jó ha trükkössel akarnak elválasztani tőle. Kicsit neked kocc kiszállsz kulcss benne de ha leállítottad már nem tudják vinni de te már ütheted is :lol: A renszerbe volt kötve egy megszakító amit minden indításkor nyomnod lellett de csak te tudtad hol és mit. Ez amatőrök ellen véd. Ha valaki mindenképp a tiedet akarja el is viszi, ez tény. Kifigyel, mindent tud rólad ami neki kell. Elég nagy értékű autónál akár rá is mehetsz :!: Jobb hagyni, autód lehet másik de abból csak az az egy van. Én sem biztos hogy hagynám elvinni a Mazdit, de most higgadt fejjel másképp gondolom. Nos ami azt illeti "öreg" autó nem vén autó szóval amíg mozog préda lehet, heccből vagy akár más indíttatásból. Ne hagyd védtelenűl :!: akár milyen védelem elérheti a célját adott esetben nem tudhatod elég-e ami van, de feltétlen legyen. Vannak trükkök olcsóbbak és drágák ki mit tehet tegye meg.

2007 szeptember 11, 15:59
gibbons
Egyéni mazdaklub támogató

Hozzászólás 
nekem az előző tulaj cseles módon az egyik gyári kapcsolót kikötötte, és teljesen új funkcionalitással bír, ha nincs bekapcsolva, nem indul el az autó...

mondjuk nem gondolnám, hogy egy 22 éves autó nagy veszélyben van, de azért nem rossz ötlet.

amúgy meg egy perc védelem is jó lehet, ha épp az az egy perc míg futólépésben odaérsz egy feszítővassal, mellyel a tolvajlással próbálkozó delikvenst csitítólag jobb belátásra bírod :wink:

egyébiránt az OFF S40-ünkben váltózár van

2007 szeptember 10, 20:06
Inebra
Erős mazdafüggő

Hozzászólás 
mat323 írta:
lehet, hogy jobban megéri egy 4 ezer forintos trükkösen bekötött indításgátló, mint egy 40 ezer Ft-os váltózár? :roll:

Ezt nem tudnám megmondani. A váltóázrra szavaznék, van olyan off autó amiben gyárilag szerelve van és állítólag nem lehet mit kezdeni vele. A 4 E forintos trükkösen kötve az nem tudom milyen így azt sem mit védhet. Ebben a kategóriában csak komplex rendszerben jó az indításgátló. Csak szakszervízben bonthatóra gondolok, ez órákba szokott telni :) ezért nem viszik el.(esetleg lopós autóval) Hallottam olyat aki kerékbiliccsel védi az autóját.

2007 szeptember 10, 18:33
Inebra
Erős mazdafüggő

Hozzászólás 
mat323 írta:
A teszkós 1500 Ft-os kormányzárak minden második autóban ott figyelnek. Akkor ezexerint sz*rt sem érnek? :) Tört már fel valaki ilyesmit tesztelésből? :)

Láttam róla filmet amint két biztonságtechnikai szakember 1 mp alatt törte :( többek között ez is volt benne. Vagy egy tucat autóból kettőt nem tudtak indítani. Az egyiket nyitni sem, 1 perc volt a max idő amit egy autóra fordíthattak. Milyen fura is, csak egyetlen perc és már nincs is autód. :(

2007 szeptember 08, 20:10
Inebra
Erős mazdafüggő

Hozzászólás 
Sziasztok !

Szóval a riasztó: jó ha van időt veszel vele, ami minnél tovább tart ki, annál jobb neked. Egy bizonyos idő után már túl nagy a rizikó elvinni a gépet ezért inkáb haggyák. Indítás gátló ha elég kompleksz a rendszer akkor nyertél, kárt okoz sajnos, de nem tud vele mit kezdeni (nem indítja be). A központi zár egy jó dolog ha van és persze működik. Ellenben ha távos akkor bajok lehetnek mert azt bizony lenyúlják. Úgy értendő, hogy van nekik egy szerkezetűk hozzá, mikor használod a távot akkor megjegyzi az adott frekvenciát és már nyitják is.(ez érvényes a risztóra is) A vátózár egy szintén jó szerkezet és ismét időt kapsz érte. Ami növeli annak esélyét, hogy megmarad az autód. Van még a kórmányra rakható zár na az sem ér semmit egy mozdulattal törik aztán szabad az út. Ezek mind akkor jönnek szóba, ha elég jó autód van és érdemes elvinni nekik. Üdv:

2007 szeptember 08, 10:04
SzaboZE
Adminisztrátor

Hozzászólás 
Hámár hogyne lenne hasznos :) Az elektromos ablak is hasznos, főleg jobb oldalon. A központizár előnyeit inkább 4 ajtónál kamatoztathatod, de én biza a két ajtóra is berakom. Hogy megéri-e ez, tulaj és autó függvénye.

2007 szeptember 08, 8:03
Profil Privát üzenet küldése Személyes album Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  Oldal: 1 / 1
 [ 45 hozzászólás ] 

Fórum kezdőlap » MAZDA » Tuning & Autóhifi

Pontos idő: 2023 február 03, 8:32 | Időzóna: UTC + 1 óra