Nagyvilág

A Mazda Motor Hungary Kft. immár második éve támogatja az SOS Gyermekfalu tevékenységét. Ennek keretében Együd Tibor, a Mazda Motor Hungary Kft. ügyvezetője karácsonyi meglepetésként átadta Szilágyi Imrének, a kőszegi SOS Gyermekfalu vezetőjének a játszótér felújítására szóló ajándék-utalványt.
A legendás, kaliforniai Mazda Raceway Laguna Seca versenypálya mostantól számítógépünkön, a Google Street View segítségével is bejárható. Az autóversenyzés rajongói a teljes pályát megnézhetik és beutazhatják, az Andretti hajtűkanyartól a hírhedt Corkscrew kanyarig, mégpedig egy, a 2008-as Amerikai Le Mans széria utolsó versenyén résztvevő versenyautó vezetőfülkéjéből nézve!
Update 2008.09.30: A hír a héten is aktuális, újabb 2 forinttal mérsékel a MOL. A gázolaj ára nem változik. Látszólag ellenkezik az észérvekkel, hiszen az olaj ára két hete felfele mászik, ez azonban azt igazolni látszik, hogy a MOL némi tartalékot biztosított a korábbi árcsökkentésben, mert erősebb változásra számított.
Szerdától 3 forinttal drágul a benzin ára - értesít a portfolio.hu, így a 95-ös üzemanyag ára várhatóan ismét a lélektani 300 forintos határ fölé fog csúszni. Az ok ezúttal a magyar fizetőeszköz leértékelődése és az Egyesült Államokat fenyegető félelmetes erejű hurrikán.
Ezt kellene elkerülni
TrafficNav Kft., a Magyar Rádió és a Navi-Gate Kft. közös sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint augusztus 20-tól országos lefedettségű TMC adást indul, így Magyarország is csatlakozik a fejlett "dugókivédő rendszerek" támogatásához. A műsorszolgáltató a Magyar Rádió, a tartalom pedig a TrafficNav Kft. gondozásában készül.
Csökken a benzinár
Július 30-ától várhatóan tovább mérséklődik a gépjármű hajtóanyagok ára. Az ok a világpiaci árak csökkenése. Az árváltozás a benzinnél 7, a dízelolajnál 6 ft mértékű lesz, ennek megfelelően a kutakon az ár nagyjából a 303 illetve a "323" forintos összeg környékén fog alakulni.

Magyar Mazda Klub - Mazda közösségi webhely